pondělí 7. května 2018

Novinky květen/červen 2018 - #tipypodledorky

Zdravím všechny milovníky knih!
Po delší době vám opět přináším další článek. Bohužel to ani tentokrát není recenze, ale maturita se kvapem blíží a na čtení není stále čas. Ale na své dlouhé 4 měsíční prázdniny už mám nachystané knihy, takže si po maturitě oddychnu a pustím se konečně do pořádného čtení! Ani nevíte, jak se na to těším!
Každopádně aby můj blog úplně nespal, tak jsem se rozhodla, že vám zase ukážu knížky, které v následujících dnech vyjdou. Doufám, že vás tento formát baví a najdete tu nějaké knížky, které vás osloví. Můžeme jít na to. 😊

PS: Doufám, že to je aspoň trochu srozumitelné...ale z toho učení mi už hrabe. 😩😵


UPOZORNĚNÍ: Článek neobsahuje všechny knihy, které v tomto období vychází. Jsou zde pouze ty, které mě nějakým způsobem zaujaly a nebo by podle mě mohly oslovit vás. Knihy jsou řazené podle data, kdy vychází. V některých případech se nejedná o můj vlastní text, ale použila jsem anotaci.



Jedna želva za druhou

autor: John Green
datum vydání: 02.05.2018
nakladatelství: Yoli
žánr: YA
doporučená cena: 299 Kč
počet stran: 232

Šestnáctiletá Aza neměla vůbec v plánu pídit se po tajemstvích uprchlého miliardáře Rusella Picketta, ale v sázce je sto tisíc dolarů a její nejlepší a nejstatečnější kamarádka Daisy, se nemůže dočkat, až se společně pustí do vyšetřování. Aza se opravdu snaží. Snaží se být dobrou dcerou, skvělou kamarádkou, vzornou studentkou, a taky schopnou vyšetřovatelkou. Zároveň však bojuje s nekončícím vírem svých vlastních myšlenek, kterým není schopná poručit… Dlouho očekávaný návrat úspěšného autora bestsellerů Johna Greena, v němž se inspiroval svými vlastními zkušenostmi s mentální poruchou.

autor: Alžběta Bílková
datum vydání: 03.05.2018
nakladatelství: Fragment
žánr: fantasy, sci-fi
doporučená cena: 269 Kč
počet stran: 320

Když se u Carys Obelové objeví jedna z nejmocnějších bytostí města Morigan a zemře jí v náruči, netuší, jak moc se její život změní. Carys se stává nástupkyní pána kouře a kamene – titulu, kterým disponuje jeden z vládců nadpřirozených bytostí Šerosvěta. Má dvě možnosti. Nechat se magickými schopnostmi zničit, nebo podstoupit obtížnou zkoušku. Rozpozná Carys své nepřátele a najde odvahu bojovat s osudem, ale i sama se sebou?


Madona z hor

autor: Dana Chodilová
datum vydání: 07.05.2018
nakladatelství: Domino
žánr: beletrie, historický román
doporučená cena: 359 Kč
počet stran: 400

Velkolepě vylíčený životní příběh Marii Vittorii začíná na počátku dvacátých let dvacátého století v italských horách, kde drsná dřina a neochvějná víra utvářejí celý lidský život. Žena, která se neprovdá, je považována za méněcennou. I Maria se bála, že zůstane starou pannou, ale když už se v pětadvaceti vzdávala všech nadějí, přivedl jí otec z námluv manžela. Po svatbě se přestěhovali do vesnice v podhůří a otevřeli si obchod, Maria pečuje o čtyři děti a má se pořád co otáčet.
Drsné dřině je uvyklá od dětství, ale nástup fašismu a války vrhne na její život temný stín. Uživit rodinu je stále těžší, jídla je málo a drsné válečné zimy jsou k nepřečkání. Lidem se najednou nedá důvěřovat, z přátelských sousedů se stávají zrádci, bratranec se dal k fašistům a zneužívá nově
nabytou moc, ve dveřích obchodu se střídají nacisté s partyzány a všichni se domáhají potravin,které se jinde než na černém trhu nedají sehnat... Pro Mariu je rodina středobodem světa, udělalaby pro ni cokoli, naprosto cokoli. Odhodlá se k činům, které by vzhledem ke své povaze i vířepovažovala za nemožné. Silou vůle dokáže překonat období, kdy rodině nemůže dát k jídlunic jiného než ještěrky, přečká i manželskou krizi, a v následných letech také odloučení dětí.

Poslední iluze 1 - Ztracení

autor: Henrik Fexeus
datum vydání: 08.05.2018
nakladatelství: Host
žánr: sci-fi
doporučená cena: 329 Kč
počet stran: 335


Když Ky omylem prorazí kladivem zeď ve svém pokoji, objeví za ní něco, co nikdy objevit neměla. Něco, co její život jednou provždy změní. Adam, který bydlí v jiné části města, mezitím pozoruje, jak se mu okolní svět začíná sám od sebe přetvářet před očima, a neví, co si o tom má myslet. Zbláznil se snad? Anebo se stal obětí nějakého nemístného vtipu? Adama na každém kroku sleduje zvláštní stříbrné auto. A taky nějací vytáhlí podivíni v šedém, kterým nejde pořádně vidět do obličeje. Mladík se na útěku před svými pronásledovateli dostane do těsných podzemních tunelů, v nichž se sice nedá volně dýchat, ale zato se v nich dá rychle ztratit. Cesty Adama a Ky se propletou v klaustrofobickém dobrodružství, které je oba přinutí pochybovat o tom, co je skutečnost. Co když je svět kolem nás - ten, o kterém si myslíme, že ho tak dobře známe - opravdu jen iluze?

Poslední z Aporveru

autor: David Šenk
datum vydání: 08.05.2018
nakladatelství: Fragment
žánr: fantasy
doporučená cena: 199 Kč
počet stran: 176

Dny Aporveru jsou sečteny! Temnoty pohlcují vše živé. Jen ten, kdo uvěří v dobro, může Aporver zachránit. Smrt nevinného člověka proměnila pohádkový svět Aporveru v peklo. Temnoty a jejich ďábelští přisluhovači pohlcují vše živé a naděje na záchranu je čím dál tím menší. Odvážní Obránci se však rozhodli Temnotám postavit. Včele s Ryblim se vydávají hledat Ecidil – bájný zdroj života. Přežijí cestu plnou překážek a nástrah? Vysloví to správné přání, které má moc.

Lov stínu

autor: Adrianne Strickland
datum vydání: 10. 5. 2018
nakladatelství: CooBoo
žánr: fantasy
doporučená cena: 329 Kč
počet stran: 368

Nev nastoupil jako řadový člen na palubu vesmírné lodi, které velí Qole, nejmladší kapitánka všech dob. Její posádku tvoří sebranka sirotků, uprchlíků a ani Nev není úplně obyčejný člen posádky. Ve skutečnosti pochází z královské rodiny a na lodi se skrývá. Věří totiž, že Qole má klíč k měnící se galaktické civilizaci. Proto se ji rozhodne unést na svou domovskou planetu. Netuší však, že se zapletl s něčím mnohem horším, než je jedna mladá kapitánka.


Planeta Eden

autor: Stanislaw Lem
datum vydání: 10.05.2018
nakladatelství: Plus
žánr: světová beletrie, sci-fi
doporučená cena: 299 Kč
počet stran: 

Když raketa se šesti astronauty – Koordinátorem, Inženýrem, Chemikem, Fyzikem, Kybernetikem a Doktorem – havaruje na dosud neprobádané planetě, jako zázrakem všichni přežijí. Během několika průzkumných výprav nacházejí známky civilizace, ovšem takové, která rajský Eden nepřipomíná ani zdaleka. Hrůzná opuštěná továrna, která vyrábí a zase ničí vlastní produkty, masový hrob, děsivé město… To vše v posádce lodi vyvolá dojem degenerované a trpící civilizace. Vše vyvrcholí, když se s jedním z „Edeňanů“ střetnou tváří v tvář… Před astronauty tak stojí zásadní otázka – mají zasáhnout ve prospěch utlačovaných, nebo se raději vyhnout otevřenému konfliktu a hledat cestu domů? Všichni členové posádky teď vědí, že mají v rukou osud celé jedné planety…



Předobrý život

autor: J. K. Rowlingová
datum vydání: 10.05.2018
nakladatelství: Albatros
žánr: osobní rozvoj
doporučená cena: 249 Kč
počet stran: 80

Když dostala J. K. Rowlingová pozvání promluvit před studenty na Harvardově univerzitě, rozhodla se k absolventům hovořit o dvou tématech, jež jsou jejímu srdci nesmírně blízká: o tom, co všechno může přinést neúspěch, a o významu představivosti. Studenty ujistila, že odvaha selhat je pro dobrý život stejně důležitá jako jakékoli jiné konvenční měřítko úspěchu. Schopnost představit si, jak žije druhý, a vcítit se do něj – zvlášť pokud dotyčný neměl v životě takové štěstí jako my – je vlastností veskrze lidskou a jako takovou si ji musíme hýčkat. Příběhy, které Rowlingová vyprávěla, a provokativní otázky, které studentům kladla, už mnohé inspirovaly k úvahám o tom, co to takový „dobrý život“ je. Její slova, jež vyjdou v češtině poprvé, slouží jako útěcha a volání do zbraně zároveň – a to pro čtenáře všeho věku, kteří stojí na životní křižovatce. S odvahou riskovat (a vědomím, že se nám to možná nepodaří) a schopností zkrotit svou představivost se můžeme všichni trochu přestat bát a otevřít se příležitostem, jež život přináší.

autor: Helen Fields
datum vydání: 14.05.2018
nakladatelství: Plus
žánr: detektivka
doporučená cena: 299 Kč
počet stran: 325

V odlehlém koutě Skotské vysočiny shořelo tělo Elaine Buxtonové. Jediné, podle čeho může policie pohřešovanou právničku identifikovat, je zub a cár zkrvaveného šátku. V tajné místnosti kdesi v Edinburghu mezitím skutečná Elaine Buxtonová vyděšeně křičí do tmy. Inspektor Luc Callanach opustil slibnou kariéru u Interpolu a začíná od nuly. Obstojí před novými kolegy i ve střetu s vrahem, který za sebou pečlivě zahlazuje všechny stopy?

autor: Victoria Schwab
datum vydání: 17.05.2018
nakladatelství: CooBoo
žánr: fantasy, dystopie
doporučená cena: 349 Kč
počet stran: 384

Kate Harkerová se nebojí tmy. Je to dívka, která loví příšery. A jde jí to víc než dobře. August Flynn je příšera, která se nikdy nemůže stát člověkem, i když po tom sebevíc touží. Je nestvůrou, která má v téhle hře zahrát svou roli. A zahraje ji – za jakoukoli cenu. Téměř šest měsíců poté, co se Kate a August poprvé potkali, se válka mezi monstry a lidmi stala realitou. August se stal vůdcem ve Verity, i když po této pozici nikdy netoužil, a Kate se živí jako lovkyně nestvůr v Prosperity. Ale pak se najednou ze stínů vynoří nová příšera, která se živí chaosem a oživuje vnitřní démony lidí, a Kate se musí vrátit do hlavního města, aby čelila monstru, které si myslela, že zabila, a démonovi ve svém nitru.


autor: Maria Dahvana Headley
datum vydání: 17.05.02018
nakladatelství: CooBoo
žánr: fantasy, sci-fi, dobrodružství
doporučená cena: 329 Kč
počet stran: 336

Aza Rayová se vrátila na zem. Její přítel Jason je radostí bez sebe. Její rodina je zase pohromadě. Aza žije obyčejný život, tedy tak obyčejný, jak to jde, když jste poslední rok strávili umíráním, pak jste se probudili na lodi v oblacích a zjistili, že když zpíváte, dokážete velké věci. Takže vlastně ne až tak obyčejný. Část Azy stále touží být mezi mraky, bez ohledu na to, jak moc má ráda lidi na zemi. Jackson sevšak v paranoidních obavách o Azu dopustí hrozné chyby. Ona se pak ocitne jako uprchlík zpět v Magonii a jejím úkolem je postavit se své radikální krvežíznivé matce Zal Quelové, která nedávno uprchla ze zajetí, a jejímu pobočníkovi Dáiovi. Musí podniknout nesnadnou pouť skrz oheň až na samý kraj světa a hledat tam legendami opředenou zbraň.



Hyperversum Next - Brána času

autor: Cecilia Randall
datum vydání: 17.05.2018
nakladatelství: Fragment
žánr: thriller, sci-fi, fantasy
doporučená cena: 369 Kč
počet stran: 440

Alex zuří, protože kvůli špatné známce musí ležet v učebnicích a zmešká vytoužené rande s Bradem. Když se potlouká po knihovně svého otce, objeví tajemný vzkaz, díky kterému se ocitne uprostřed virtuální vesnice ve 13. století. Jenže Hyperversum není jen hra, ale paralelní virtuální realita a Alex netuší, jak se vrátit do skutečného světa. Poté, co se stane svědkem zločinu, nezbývá jí, než proplout světem intrik, soubojů a zachránit si vlastní život.

autor: Sarah J. Maasocá
datum vydání: 17.05.2018
nakladatelství: CooBoo
žánr: fantasy
doporučená cena: 349 Kč
počet stran: 664

Chaol byl vždy věrný svému vládci. To se ale změnilo, když byl skleněný zámek zničen a král Adarlanu se ho pokusil zabít. Chaol sice přežil, ale utrpěl těžká zranění. Jeho jedinou nadějí jsou léčitelé v Atice, pevnosti na Jižním kontinentu. S blížící se válkou se do potíží dostanou i Dorian a Aelin. Aby přežili, musí Chaol přemluvit krále Jižního kontinentu, aby se do války zapojil na té správné straně. Avšak to, co odhalí v Atice, je mnohem důležitější.


autor: Robert Walters
datum vydání: 17.05.2018
nakladatelství: CooBoo
žánr: literatura pro dívky
doporučená cena: 299 Kč
počet stran: 280

Poslední den na střední škole se dostane Sophie od svého přítele košem. Prý je moc předvídatelná, moc zodpovědná… prostě nudná. Místo aby ji utěšila, jí její nejlepší kamarádka Ella řekne totéž. A to bolí dvojnásob. Ella však nelení a připraví plán na celé léto. Během devadesáti dnů prázdnin mezi střední a vysokou školou vymyslí pro Sophie devadesát různých úžasných, zábavných, nových a občas trochu děsivých aktivit. Sophie nesmí říct ne a svá dobrodružství navíc musí sdílet na všech sociálních sítích. Může ji devadesát dní změnit?


autor: Becky Albertalli
datum vydání: 21.05.2018
nakladatelství: Yoli
žánr: YA
doporučená cena: 249 Kč
počet stran: 296

Šestnáctiletý Simon už nějakou dobu ví, že je gay, ale ještě není připravený sdělit to okolnímu světu. Jedinou výjimkou je tajemný Blue, se kterým si Simon už několik měsíců vyměňuje e-maily a jejich vzájemné pouto sílí. Jenže pak citlivá korespondence padne do nesprávných rukou a Simon se stane obětí vydírání: buď udělá, co se po něm chce, i když se mu to příčí, nebo riskuje, že si tajné e-maily přečte celá škola. V sázce je však ještě mnohem víc – plachého Bluea by nechtěná publicita mohla vyděsit a Simon už by nikdy nezjistil, kdo Blue ve skutečnosti je… 


autor: Leonard Goldberg
datum vydání: 21.05.2018
nakladatelství: Cpress
žánr: detektivka
doporučená cena: 299 Kč
počet stran: 304

Netradiční napínavý příběh o dceři Sherlocka Holmese od mezinárodně úspěšného amerického spisovatele Leonarda Goldberga. Hlavní hrdinové se v něm pokouší vyřešit vraždu v nejvyšší společenské třídě britské společnosti. Elegantní Joanna propojí své síly a pronikavý úsudek se znalostmi šarmantního Johna Watsona juniora a jeho již stárnoucího otce, aby navzdory všem překážkám, společně objasnili zdánlivou nehodu známého aristokrata, kterou následují i další podivná úmrtí.

Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel

autor: J. K. Rowlingová
datum vydání: 23.05.2018
nakladatelství: Albatros
žánr: fantasy
doporučená cena: 399 Kč
počet stran: 144

Připomeňte si dvacáté výročí vydání prvního dílu Harryho Pottera a prohlédněte si neobyčejnou sbírku magických artefaktů shromážděných na výstavě Harry Potter: A History of Magic v Britské knihovně. Čekají vás učební osnovy Bradavické školy čar a kouzel od bylinkářství až po obranu proti černé magii, tisíce let pozoruhodné kouzelnické historie i magické předměty, mezi nimiž jsou doposud nezveřejněné  zachránit celý svět?


autor: Kelly Oram
datum vydání: 23.05.2018
nakladatelství: Baronet
žánr: dívčí literatura
doporučená cena: 299 Kč
počet stran: 376

Filmová hvězda Brian Oliver a jeho Popelka Ellamara Rodriguezová našli lásku i mimo digitální svět. Ztráta anonymity jim však přináší další překážky, které musí oblíbený pár Hollywoodu překonat. Stres z Brianovy slávy a tlak vyvíjený na jejich nový vztah je pomalu ničí a slavný pár se začíná bát, zda si navzdory všemu dokáže svou lásku udržet, nebo jestli se šťastné konce nalézají jen v pohádkách…


autor: Connie Glynn
datum vydání: 24.05.2018
nakladatelství: Fragment
žánr: literatura pro dívky
doporučená cena: 299 Kč
počet stran: 336

Která holka by se nechtěla stát alespoň na chvíli princeznou? Lottie Pumpkinová o takovém životě snila už mnohokrát. Když se náhodou v internátní škole Rosewood Hall seznámí s Ellií Wolfovou, opravdovou princeznou, zdá se, že splnit si sen nebude až tolik složité. Ellie totiž touží po opaku – být úplně obyčejnou holkou. Stačí si jen vyměnit role a je to! Lottie se tak náhle ocitá v nablýskaném světě aristokratů, který je však plný intrik a tajností.

Evangelium Pekla

autor: Jean-Luc Bizien
datum vydání: 24.05.2018 
nakladatelství: XYZ
žánr: thriller
doporučená cena: 349 Kč
počet stran: 480

Redaktor amerického deníku Seth Ballaham se dozví, že je jeden z jeho kolegů uvězněn v Severní Koreji. Nikoho to ale nezajímá, a tak se ho rozhodne zachránit sám. Když dorazí do přísně střeženého Pchjongjangu, kde se ho ujme spolupracovnice nevládní organizace, dozví se o nálezu několika zmrzačených těl. Vyšetřováním je pověřen poručík Paik Dong-Soo, elitní severokorejský voják. Co objeví na konci děsivé cesty plné teroru?

autor: Nicola Yoon
datum vydání: 31.05.2018
nakladatelství: CooBoo
žánr: literatura pro dívky, YA
doporučená cena: 329 Kč
počet stran: 328

Natasha je dívka, která věří ve vědu a fakta. Rozhodně ne na osud! Nebo na sny, které se nikdy nesplní. A už vůbec není ten typ holky, která se na rušné ulici v New Yorku potká s klukem a hned se do něj bláznivě zamiluje. Zvlášť když její rodině zbývá dvanáct hodin do deportace ze Spojených států. Ani Daniel nebyl nikdy snílek, ale když Natashu potká, zapomene úplně na všechno. Cosi v ní ho přimělo věřit, že jim osud nachystal něco opravdu zvláštního.


Zvláštní oheň

autor: Tommy Wallach
datum vydání: 31.05.2018
nakladatelství: CooBoo
žánr: fantasy, dobrodružství
doporučená cena: 329 Kč
počet stran: 328

Říkají, že první generace lidí byly poháněny nízkými touhami: po poznání, po bohatství, po moci. Říkají, že lidstvo bylo tak zkažené, že Pán poslal svou vlastní dceru, aby svět zničila ohněm. Přeživších bylo jen málo, ale během staletí se spojili a vytvořili novou civilizaci – založenou na víře, že chyby minulosti se nikdy nesmí opakovat. Bratři Clive a Clover, synové respektovaného hodnostáře, strávili svůj život tím, že šířili toto evangelium. Když však objeví komunitu, která chce znovu obnovit rouhavé technologie minulosti, postaví se město proti městu... a bratr proti bratru.


autor: Anthony Ryan
datum vydání: 01.06.2018
nakladatelství: Host
žánr: fantasy
doporučená cena: 389 Kč
počet stran: 590

V rozhlehlých zemích ovládaných syndikátem Železná loď není nic cennějšího než dračí krev. Získává se ze žil Červených, Zelených, Modrých a Černých draků žijících v zajetí nebo ulovených ve volné přírodě. Z dračí krve se dá destilovat elixír, jenž dává těm několika málo mužům a ženám, kteří draky dokážou zkrotit a jsou známí jako krvepožehnaní, hrůzostrašnou moc. Ale jen málo lidí zná pravdu: že řady draků slábnou. Pokud padnou, přijde velice brzy válka se sousední říší Corvantine. Poslední naděje syndikát vkládá do zvěstí o existenci jiného druhu draků, daleko mocnějších než ostatní, a do hrstky těch, jejichž úkolem je draky najít.

Dále vyjde:




Doufám, že se vám článek líbil a budu se na vás těšit po maturitě! Držte mi prosím palečky! Mějte se krásně 💜
.....
Instagram @knihy.podle.dorky

Žádné komentáře:

Okomentovat